Selecteer een pagina

Dieren

Reptielen en amfibieën worden vaak in een adem genoemd. Toch gaat het hier om twee uiteenlopende diergroepen. Het zijn weliswaar geen zoogdieren, maar eierleggende dieren, maar dat zijn vogels, vissen, weekdieren en geleedpotigen ook.
Zo hebben amfibieën geen hoornplaatjes (schubben), maar een permeabele (vocht doorlaatbare) huid en hebben ze in tegenstelling tot de reptielen een larvaal stadium (het doorlopen van een metamorfose).


Amfibieën

Er zijn ruim 7.700 soorten amfibieën in drie ordes bekend. De bekenste orde zijn de kikkers/padden en salamanders. Het woord amfibie komt van het Griekse woord amphibios wat dubbel leven betekent. Dat is ook niet zo verwonderlijk, als je weet dat de meeste dieren het eerste deel van hun leven in het water doorbrengen en als ze volwassen zijn aan land komen. De meeste van deze soort worden dan ook in een paludarium (palus betekent moeras) gehouden. Dit is een soort terrarium dat uit een watergedeelte en een wat drogere gedeelte bestaat.


Reptielen

Er zijn zo’n 9.500 soorten reptielen in vier ordes bekend. Het woord reptiel komt van het Latijnse werkwoord repere dat kruipen betekent. Hun dikke huid is voorzien van hoornplaatjes (schubben). Het zijn eierleggende dieren. Dit doen ze aan land. De jongen komen nadat ze volledig ontwikkeld zijn pas uit hun ei en zijn meteen op zichzelf aangewezen. Tot deze groep behoren de meeste dieren die je in een terrariumspeciaalzaak kunt kopen. De bekendste zijn de baardagamen, gekko’s, kameleons, landschildpadden en slangen.


Reptielen

Er zijn zo’n 9500 soorten reptielen in vier ordes bekend. Het woord reptiel komt van het Latijnse werkwoord repere dat kruipen betekent. Hun dikke huid is voorzien van hoornplaatjes (schubben). Het zijn eierleggende dieren. Dit doen ze aan land. De jongen komen nadat ze volledig ontwikkeld zijn pas uit hun ei en zijn meteen op zichzelf aangewezen. Tot deze groep behoren de meeste dieren, die je in een terrariumspeciaalzaak kunt kopen. De bekendste hiervan zijn de baardagamen, gekko’s, kameleons, schildpadden en slangen.


Geleedpotigen

Er zijn meer dan 1 miljoen soorten geleedpotigen. Het overgrote deel van ons dierenrijk behoort tot deze groep. Denk hierbij aan insecten, kreeftensoorten en vlinders. Dieren die je in een terrariumspeciaalzaak kunt kopen zijn bidsprinkhanen, duizendpoten, diverse soorten kevers, spinnen, schorpioenen, wandelende takken en wandelende bladeren.

Exotic World
Heistraat 56
5701 HP  Helmond
+31 (0)492 330967
info@exoticworld.nl

Maandag     gesloten
Dinsdag      10:00 - 18:00
Woensdag     10:00 - 18:00
Donderdag    10:00 - 18:00
Vrijdag       10:00 - 18:00
Zaterdag     10:00 - 17:00
Zondag      gesloten

© 2017 - Exotic World - Website door: Evalco.nl